LPG HEALTH

Kudosvauriot • Turvotus • Stressi • Kipu • Arpikudos • Lihasjäykkyys • Hormonitoiminnan häiriöt • Ihon vanheneminen • Selluliitti

LPG HINNASTO

30min 40€

45min 50€

60min 70€

Hoito perustuu Mechanical transduction (mekaaninen siirtyminen) -ilmiöön. Hoidolla on voimakas paikallinen ja pinnallinen vaikutus, mutta sen vaikutus etenee aina myös käsiteltävää aluetta syvemmälle ja laajemmalle lihaskalvojen ja hermojen välityksellä. Hoidon vaikutuksia ovat mm. veren- ja nestekierron vilkastuminen, aineenvaihdunnan kiihtyminen ja kuona-aineiden poistuminen. Hoidon vaikutuksesta turvotus vähenee, ja tulehdusoireet lievittyvät. Hoidon avulla on mahdollista vaikuttaa sidekudokseen sitä passiivisesti venyttämällä, jolloin esim. arpikudos pehmenee ja siitä tulee kestävä. LPG Health -terapiahoidolla on kudoksellinen, aineenvaihdunnallinen, hormonaalinen ja hermostollinen vaikutus. LPG Health -hoito tehoaa laskimoiden vajaatoimintaan, ja jopa iholle ilmestyneisiin suonikohjuihin vähentäen samalla jalkojen ja nilkkojen turvotusta. Nesteiden kierron kiihtyessä laskimoissa ja lymfaattisessa järjestelmässä, iho tulee kimmoisammaksi, kipu vähenee asteittain ja jalkojen turvotus vähenee. Vaikutukset kestävät päivistä jopa viikkoihin.

Post-operatiivisten jälkitilojen hoidossa LPG on edelläkävijä. Se on tehokkaampi kuin mikään muu manuaalinen hoitomuoto, eikä hoito rasita kudoksia. Manuaalisen käsittelyn aikana syntyy helposti mikrovaurioita. LPG-hoidon avulla ne voidaan välttää, ja hoitaa myös kudokseen aiemmin syntyneitä vaurioita, jopa 20 vuotta vanhaan arpikudokseen voidaan vaikuttaa. Erilaisia turvotustiloja joita LPG Health -hoidolla hoidetaan ovat esim. leikkausten jälkeiset turvotustilat, rintasyövän jälkeinen lymfaödeema, tulehduksen aiheuttama turvotus, istumatyön aiheuttama alaraajaturvotus ja rasvaimun jälkeinen turvotus. Myös kireiden lihasten elastisuuteen voidaan vaikuttaa, jolloin kireyden aiheuttama epämukavuus ja huono nivelliikkuvuus paranevat. LPG-terapia mahdollistaa nopean kuntoutumisen ja on miellyttävän tuntuista. LPG-terapialla saadaan hyvä hoitotulos nopeasti esimerkiksi lihaskrampeissa, revähdyksissä ja jännetulehduksissa. Revähdysvamma voi parantua oireettomaksi jopa viikossa LPG-terapian avulla.

Rintasyöpähoitojen aiheuttama arpikudos estää nesteiden normaalin kulun, ja mahdollisesti poistetut imusolmukkeet aiheuttavat ongelmia. Yläraaja turpoaa, kiristää ja särkee, ja tulehdusriski on korkea. LPG stimuloi lymfaattista järjestelmää, arpien elastisuus paranee ja seurauksena käden turvotus vähenee asteittain. Rintasyöpäpotilaita on hoidettu Suomessa LPG-hoidoin jo vuosia loistavin tuloksin. 

Hoidon aikana käytetään hoitopukua, jonka materiaali muistuttaa ohutta sukkahousumateriaalia. Hoitopuku on ensinnäkin intimiteettisuoja, mutta toisaalta se myös tehostaa hoitoa. Puvun tarkoitus on vähentää kitkaa hoitopään ja ihon väliltä. Tällöin hoito on sujuvampaa, ihokarvat eivät tartu hoitopään rulliin kiinni ja yliherkkä kudos kestää paremmin hoitoa. Hoitopuku on henkilökohtainen. Vaikka pukuja on mahdollista vuokrata on suositeltavaa sarjahoidon yhteydessä hankkia oma puku hoidon miellyttävyyden ja intimiteetin kannalta. Puvun alla ei ole tarkoitus käyttää muita alusvaatteita, kuin alushousuja.

Palovammojen ja arpikudoksen hoito

Palovammoihin liittyy aina riski huonon arpikudoksen syntymisestä. Mikäli varhaista palovamman ja arven hoitoa laiminlyödään, komplikaatiot ovat väistämättömiä. Arven liikakasvuun viittaavia oireita ovat: paksuuntuminen, koveneminen, punoitus, kutina, kihelmöinti ja toisinaan kosketusarkuus, paksuuntuminen ja kutistuminen. Näistä voi olla lievää tai huomattavaa, sekä toiminnallista että esteettistä haittaa.
Vaikka iho on uudelleenrakennusvaiheessa palovamman jälkeen herkkä ja hauras, ihoa tulee kuitenkin käsitellä ja mobilisointia tehdä.

LPG terapian avulla palovamman jälkeinen hoito voidaan aloittaa jo varhaisessa vaiheessa. Ensimmäisillä hoitokerroilla käsitellään tarvittaessa palovamma-alueen ympäriltä ja arven reunoilta, esimerkiksi silloin kun vaurioitunut iho-alue on tulehtunut ja herkkä. Hoidolla vaikutetaan turvotukseen, kiinnikkeiden syntymisen ennaltaehkäisemiseen ja pintakudoksen liikkuvuuteen.